Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
The Journey
Handpan Comfortzone
Sandra Lensink

maart 8, 2016

Out of your comfortzone

In Carcassonne werden alle cellen van ons lichaam betoverd door de klanken van een handpan. Dit indringende instrument maakte de muzikant in ons wakker. Oh, zullen we onszelf er eentje cadeau doen? En ja, na lang wikken en wegen, uitproberen en dromen hebben we onszelf een nieuwe, creatieve hobby gegeven! Vorige week hebben de campinggasten al mogen meegenieten van onze eerste, aarzelende tokkelgeluiden.

Wie gaat ons nu leren spelen?
Die vraag hield ons natuurlijk bezig. Tot het moment dat ik bij ‘House of Wonders’ op de facebookpagina zat te kijken. Oh Jeroen ‘ons gebed wordt direct gehoord’, riep ik enthousiast. Zondag hebben ze namelijk bij dit té leuke eettentje (zeker naar toegaan als je in Cascais bent!) een Poetry&Handpan optreden. Wij daar op ons fietske naar toe….

Sandra uit de comfortzone
In een zeer intieme ambiance hebben we gebiologeerd zitten luisteren naar de roerende poëzie van Queen Lariuskus. Begeleid door de virtuoze vingers van Sanya Barakova, die oh zo soepel, snel en ontspannen over de handpan gleden. Een avond boordevol romantiek! Waarin ik ook nog de kans heb gegrepen om, weliswaar met rode wangen, een gedicht voor te dragen in het Engels. Met deze uitspatting buiten mijn comfortzone bezorgde ik mezelf lentekriebels in mijn buik!

Maandag al eerste les
Sanya was ook direct enthousiast om ons les te geven. Maandag stonden we al bij haar op de stoep. Twee uur lang hebben we ijverig onze vingers op de handpan laten vallen om de juiste touch te krijgen. We gingen op in ons spel. Tegen Jeroen zei ze direct. Speel eens veel langzamer, waarom zo’n haast? Tegen mij: probeer eens veel minder je best te doen. Hahaha, ze had onze karaktertjes snel door….

Jeroen uit de comfortzone
Vandaag heb ik Quinta da Regaleira bewonderd. Jeroen gaf tegelijkertijd zijn muzikale talenten al bloot op het marktplein van Sintra. Onwennig begon hij aan de eerste tonen die hem direct nieuwsgierig publiek en mooie gesprekken opleverden. Bij mijn terugkomst straalde Jeroen van oor tot oor. We fantaseren al over de volgende stap uit onze comfortzone. Jeroen spelend en ik zingend…

Wanneer stapte jij uit je comfortzone en wat voor gevoel gaf je dat?
Wij zijn erg benieuwd naar jullie verhalen… please share your story with us.

Handpan Sessie

Comment