Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
The Journey
Motorhome in the mountains of Chamonix
Sandra Lensink

juni 27, 2016

‘Aan banden’ in Chamonix

In de serie ‘onnozele Jut en Jul op reis’ hebben wij een vermakelijk verhaal voor je. Dinsdag de 21ste kwamen we er namelijk per toeval achter dat onze camper voor 26 juni gekeurd moest zijn. Dat is ‘krap an’ dachten we. Direct klom Jeroen in zijn telefoon om ‘efkes snel’ de keuring te regelen hier in Chamonix. Niet wetend dat hij hiermee de wieken van ‘de molen der regels’ op gang bracht.

Nee meneer…
Nee meneer, uw camper laten keuren in het buitenland kan niet. Hé, zijn we geen één Europa dan (dat is sowieso een goede vraag)? Nee meneer, uitstel is absoluut niet mogelijk. Nee meneer, wij kunnen geen uitzondering maken om toch verzekerd te blijven. Wat nu? Binnen 2 maanden al 2 keer een paar dagen bij de garage gestaan. Én nu á-la-minute 2.500km rijden voor de keuring? Net nu onze sportieve harten sprankelen van geluk? Hier in Chamonix ademt alles, echt alles namelijk sportiviteit uit.

Géén kilometer meer rijden
Na een hele middag bellen én snuffelen op internet vinden we toch één optie om te blijven. En wel, een plek zoeken om ons te nestelen. De camper stilzetten en schorsen tot de datum dat we wél naar Nederland willen gaan. Begin september geeft Jeroen weer trainingen in Nederland. Mooie combi. 5 september drijft boven als ideale reisdatum. Het heeft onze vriend én verzekeringsadviseur, Wilbert, al zijn overtuigingskracht gekost om voor deze dag een vrijwaring te regelen om, in één rechte lijn, richting de keuring mogen rijden. We staan dik bij je in het krijt, Wilbert!

Zomerdromen
Nu nog even checken of deze optie van ‘geen kilometer meer rijden’ onze zomerdromen heel erg in de war gooit? Oh mooi, nee dus. Jeroen wilde volgende week toch al liften naar zijn ‘mannenavontuur’. Het trainingscamp Tour Monte Rosa bereik ik met trein, bus en benenwagen. Met z’n drietjes treinen we naar de Zwitserse Alpen voor het trailruncamp met BTK events. Daarna haasje repje terug naar  Chamonix voor het track-and-trail running camp waar ik op het fietske naar toe kan. En dan na al die voorbereidende camps is het tijd voor onze ultieme zomer-uitdaging. We ‘openbaar vervoeren’ dan naar trailrun tour Monte Rosa op 1, 2 en 3 september. Ervarend of onze benen klaar zijn om in 3 dagen 116km te rennen en 7.600 hoogtemeters te trotseren. Alleen de Glocknertrail in Oostenrijk. Dat redden we niet. Die strepen we van onze ‘summer-to-do-list’.

Jeroen tijdens trail run in chamonix

Wist jij dat het universum al wensen verhoord?
Sinds een maand mijmeren wij over wat langer op een paradijselijke plek blijven waar al onze hartenwensen samenkomen. Constant nieuwe ontdekkingen doen, heeft onze body&mind enorm verruimd en bevrijd. De laatste weken steken ‘interne onrust en nesteldrang’ echter ook regelmatig z’n koppie op. Wat er op onze ‘droomplek-wish-list’ staat?
– Oneindige bergen en paden om onze trailbenen te plezieren.
– Sportieve, natureloving yogi’s en yogascholen
– Een relaxte, natuurlijke golfbaan met prachtige vergezichten.
– Biologische boodschappen doen
– Een sportief dorp met stadse, internationale allures
– Gezellige & gezonde koffie&eettentjes
Kan geen toeval zijn dat regels ons, precies hier in Chamonix waar onze hele ‘droomplek- wish-list’ samenkomt, aan banden leggen.

‘Het Veld’
Wij ervaren in het hele kleine en het grotere steeds vaker dat wat zowel negatief als positief in ons hoofd zit werkelijkheid wordt. Ben jij geïnteresseerd in het vermogen om onze eigen werkelijkheid te creëren door middel van onze wensen en intenties.  Dan raden wij je van harte het boek ‘Het Veld’ van wetenschapsjournalist Lynne McTaggert aan.

Pas op voor wat je wenst 😉 You are going to get it. 

golf-chamonix-bergen

Comment