Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
Avatar

juni 2, 2016

Trail running training

Trail running training

Wat houdt een trail running training in?

Tijdens de Run&Yogaweek in Portugal worden trail running trainingen gecombineerd met critical alignment yoga oefeningen. Wat gaan we precies doen tijdens de trail run trainingen? En waar gaan we aan werken tijdens de Run&Yoga week zodat jij (nog meer) kan genieten van je trail runs?

Als beginnende of gevorderde trail runner vraag je jezelf wellicht weleens af:

  • Welke techniek kan ik toepassen zodat trail running steeds leuker wordt en blijft?
  • Hoe voorkom ik running blessures?
  • Hoe maak ik optimaal gebruik van mijn adem tijdens trail running?
  • Hoe beïnvloeden mentale aspecten jouw hardlopen?
  • Hoe kan ik me voorbereiden op een trail run of trail run wedstrijd?

Door de trail running training ervaar je hoe je hardloopt met een ontspannen techniek zodat je blessurevrij en met veel plezier aan je conditie werkt en daarnaast ontspannen blijft. Sommige trail runners richten zich te weinig op techniek waardoor hun prestaties niet verbeteren. Ze raken vermoeid en krijgen last van blessures. Met minder plezier in het trail runnen als gevolg. Om dit te voorkomen is het goed om een trail running training te volgen.

Wat gaan we doen tijdens de trail run training?

We gaan uiteraard werken aan je trailrun techniek en aan een juiste ademhaling tijdens het hardlopen. We kijken naar de inzet van zwaartekracht versus spierkracht en werken aan mentale training. Je leert hoe je blessurevrij blijft en je prestaties moeiteloos kunt verbeteren. Stretching voor en na afloop van een pittige trail run is van belang voor je spieren en dit doen we door middel van critical alignment yoga.

Waarom wordt de trail running training gecombineerd met yoga?

Trail running versterkt je lichaam en je conditie. Het is goed voor je hart- en bloedvaten en dus voor je gezondheid. Met critical alignment yoga voorkom je blessures en spierpijn. Je verbetert je concentratie en je ademhaling. Yoga zorgt voor souplesse, balans en kracht. Trail running en yoga zijn dus een perfecte combinatie van inspanning en ontspanning. Je beweegt je makkelijker, kunt langer en uiteindelijk ook sneller hardlopen.

Tijdens de Run&Yogaweek ervaar je hoe je hardloopt met een ontspannen techniek zodat je blessurevrij en met veel plezier aan je conditie werkt en ontspannen blijft. We besteden veel aandacht aan de core: de samenwerking tussen middenrif, onderrug, dwarse buikspier en bekkenbodem. Als je core goed functioneert en dus één geheel vormt, kan elke wervel in je onderrug vrij bewegen. Een hardloopstap is dan een vloeiende en soepele beweging. Daardoor is er minder belasting voor je enkels, knieën, bekken en onderrug. Een sterke core zorgt tevens voor een vrijere ademhaling. Als je voor en na een trail critical alignment yoga beoefent voel je je tijdens het hardlopen sterker, lichter en energieker en je voorkomt blessures. Meer info over waarom yoga en hardlopen een goede combi zijn.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor beginnende en gevorderde trail runners. Het enige wat van belang is, is een basisconditie. Er wordt bewust gewerkt met kleine groepen zodat er voldoende individuele begeleiding is. Er is plaats voor max. 8 deelnemers tijdens de Run&Yogaweek. Afhankelijk van je conditie en ervaring lopen we in 2 groepen van max. 4 personen. Twijfel je aan je basisconditie? Neem contact met me op en op basis van een telefonische intake kijken we samen of deze week goed voelt voor jou.

Meer weten over de trail running en yoga vakantie? Neem contact op met Sandra.

(Op zoek naar een yoga vakantie zonder trail running? Bekijk dan de Yogaweek, een vakantie vol critical alignment yoga.)

Comment