Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
The Journey
Mindful Run
Sandra Lensink

maart 18, 2016

50KM Trail. Yes we can!

Met de AXtrail van morgen, mijn verjaardag, al in gedachten trok ik vrijdagochtend vrolijk mijn hardloopschoenen aan. Al bij de eerste meters merk ik dat mijn benen willen gaan! De opkomende zon en het weidse, spectaculaire uitzicht maken dat ik me zo vrij voel als een vogel.

De Rebel
Opeens hoor ik de rebel in mij: ‘Ga zaterdag toch voor de 50km. Gun jezelf een onvergetelijke verjaardag’. ‘Hé, nee’. Roept de angstige: ‘doe normaal! Omdat je benen nu even lijken te vliegen? De 22km ken je, dat voelt vertrouwd. Denk aan wat er allemaal mis kan gaan’. De rebel lacht hard: ‘buiten de eindstreep niet halen, wat kan er mis gaan dan? En hoe erg is het als je de eindstreep niet haalt? Niet geschoten is altijd mis.

Versus de Angstige
De angstige voelt zich in het nauw gedreven en protesteert heftig. ‘We hebben voor zo’n lange afstand écht niet genoeg getraind hoor. Het gaat vast heel zwaar worden én pijn doen. Je kent je zwakkere punt, je knieën, toch?’. ‘Lensink! stop met dit gekrakeel’ roept de rebel nu boos. ‘Ik geef je een schop onder je kont hoor. Change your mindset: you are ready for this challenge!’ Er is niet eens een tijdslimiet. Al wandel je 50km lang. JUST DO IT!’

Een onvergetelijke verjaardag
‘Okay, okay, jij je zin’. Zegt de angstige benepen tegen de rebel. En zo heb ik al rennend opeens de perfecte verjaardagsparty voor mijn ogen! 50km lang zwerven in de magnifieke heuvels van Portugal. Langs de meest liefelijke, historische bergdorpjes. Lachen. Zweten. Afzien. Ploeteren. Misschien wel janken. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke 46ste verjaardag…..

We proberen het!
Nietsvermoedend komt Jeroen einde van de dag terug uit Nederland. Ik vertel hem direct het plan om voor de 50km met 3.000 hoogtemeters te gaan. Gelukkig zegt hij ook JA! De prachtige uitspraak van Mindful run maakt ons sterk. Met ‘ik kan het niet’ is nooit wat bereikt. Met ‘ik probeer het’ zijn wonderen volbracht.

Comment