Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
Yoga
yoga retreat Joaninho portugal
Sandra Lensink

maart 25, 2016

Yogaretreats Portugal

Veel yogaretreat locaties hebben we bekeken. Iedere keer klopte er helaas iets niet. Of de omgeving, of de prijs, of de gastenkamers of de yogaruimte. Ik begon al te twijfelen. Ben ik te kieskeurig? Gelukkig niet. Op de Quinta van onze lieve vrienden Pieter en Alice viel alles letterlijk op z’n plek. Hoe ik dat zo zeker weet? Dat is bijna een sprookje. Lees maar…

E-squared
Vorig jaar augustus kreeg ik het boek E-squared geschreven door Pam Grout te leen. Het boek bevat 9 Do-It Yourself Energie Experimenten die bewijzen dat je met je gedachten je eigen realiteit kunt creëren. Nieuwsgierig begin ik aan de opdracht om ‘iets opmerkelijks’ te willen zien binnen 48 uur. Ik kies voor een lieveheersbeestje. 48 uur lang ben ik alert. Helaas niets. ‘Ach wat een onzin ook’, denk ik direct.

Niet één, minstens vijftig
De volgende dag trekken we er voor een weekendje op uit. Naar de Hoge Veluwe in Apeldoorn. Bij aankomst kiezen we voor een lekkere, zonnig plekje. Onze nieuwe camper, net gekocht voor onze ‘journey’, staat te stralen. Zo, eerst even benen strekken. De hardlopenschoenen aan. Bij terugkomst sta ik aan de grond genageld. Zie ik sterretjes? Nee. Lieveheersbeestjes. Zonder dollen! Onze camper is er mee bezaaid. Wel een stuk of 50.

Onze beschermengelen
Na dit weekend wordt het interieur van onze camper volledig gestript en vernieuwd. Geen lieveheersbeestje meer gezien of gedacht. Tot we 3 december aan onze ‘journey’ beginnen. Na een paar dagen kruipt er opeens één over het raam. En nog steeds. Ongeveer één keer in week kruipt er zo’n vrolijk gestipt kevertje tevoorschijn. Iedere keer een net iets andere rode kleur en andere stippen. Het lijken onze beschermengelen wel.

Nog een keer!
Op een ochtend in Orgiva denk ik opeens weer aan dit spelletje. Ik wil er weer één zien. Niet in de camper. Dat is te makkelijk. Dus universum. Doe je best. Twee uurtjes later trekken Floyd en ik de bergen in voor een lange wandeling. En opeens…. Verrek. Ja daar! In mijn ooghoek zie ik een zonnebadend lieveheersbeestje op het pad. Begin ik gek te worden? Gelukkig laat het tere kevertje zich uitgebreid fotograferen. Anders zouden jullie me nooit geloven. Mijn verstand is sprakeloos.

Wat Joaninho betekent?
Opmerkelijk verhaal hoor. Maar ga je nu eindelijk vertellen wat dit met de perfecte yoga retreat locatie te maken heeft? Ja,ja. Afijn. Twee weken geleden arriveren we dus bij Pieter en Alice in Portugal. Hun prachtige quinta en de omgeving voelen direct als een thuis. In mijn achterhoofd hoor ik een hoopvol stemmetje. Zou dit de juiste plek zijn? Ik schrik op uit mijn gemijmer wanneer Jeroen met ‘de breedste smile ever’ naar me toe komt gelopen. Hij vraagt me. Weet je hoe dit huis heet? Ja: Quinta de Ribeiro Joaninho. Weet je ook wat het betekent? Nee, nou? Huis in de Vallei van het Lieveheersbeestje.

Dit is voor mij het teken!
This is the place to be! Hier hoop ik samen met maximaal 8 deelnemers te bewegen, te mediteren, lekker te eten, te kletsen, te zwemmen. Te dansen. Plezier te maken! Wat deze locatie allemaal voor ons in petto heeft?

– 4 zeer ruime 2 persoons slaapkamers met een luxe, eigen badkamer inclusief bad. (3 kamers met 2 persoonsbed)
–  Een grote woonkamer met evenzo grote open haard.
– Een grote keuken met groot buitenterras om met z’n allen te eten.
– Een groot buitenterras met uitzicht over de vallei, geschikt voor alle yogasessies.
– Een mooie ruimte om binnen yoga te doen mocht het een dag wat minder weer zijn.
– Veel, héél veel natuur waar we volledig door omringd worden.
– Een zoutwater zwembad. Een natuurlijke zwembron met waterval.
– Veel leuke hoekjes en nisjes om je even terug te trekken en van de zon te genieten.

Yogaweek
Van zaterdag 24 september t/m vrijdag 30 september geef ik een Yogaweek (een vakantie week vol critical alignment yoga en ontspanning).

Run&yogaweek
Van zaterdag 1 oktober t/m vrijdag 8 oktober geef ik een Run&Yogaweek hier in Portugal. Een vakantie bestaande uit trail running en critical alignment yoga.

Uitgebreide informatie over beide vakanties volgt begin volgende week.
Mocht je al interesse hebben in één van de beide yoga vakanties, mail dan naar sandra@letsbundl.com

yoga retreats portugal

Comment