Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
The Journey
Sandra Lensink

november 30, 2015

Van de weg naar de trail

We zijn allebei al langer weghardlopers. Zo heeft Jeroen de marathon van New York en van Berlijn gelopen. En ik de marathon van Amsterdam. Jeroen zag hardlopen vooral als een gezellige, sociale bezigheid. Sportief zijn met een groep vrienden en daarna lekker de stad in. Ik zag het als sport en was erg fanatiek. Ik had altijd een dame in mijn oor die mij iedere kilometer vertelde hoe hard ik had gelopen. Als ik dat niet hard genoeg vond, moest er een tandje bij. In de bossen hardlopen wilde ik op dat moment zeker niet. Dat ging ten koste van mijn snelheid. Samen hardlopen deden we zelden.

Toen kwam Floyd
In mei 2013 kwam Floyd in ons leven. Zijn toenmalige baasje, kon helaas niet meer zo goed voor hem zorgen. Dus mocht hij bij ons komen wonen. Vanaf dag 1 voelden we ons allebei erg verbonden met Floyd. Hij maakt van ons roedel, zeg maar BUNDL. Floyd liet ons op allerlei manieren weten dat hij iedere dag zijn energie kwijt wilde in de bossen. Met Floyd bij ons was de prioriteit ‘hem uitlaten’ waardoor we hardlopen in de bossen als een spel gingen ervaren.

Waarom ik me ooit aangemeld heb voor de nieuwsbrief van de Jungfrau Marathon?
Dat weet ik eigenlijk niet meer. Maar vorig jaar februari kwam het bericht dat de inschrijving geopend was voor 13 september 2014. ‘s-Avonds gingen we samen uit eten en ik opperde om ons in te schrijven. Jeroen had met een groepje vrienden echter al plannen om dat weekend 1/4 triathlon op Ameland te doen. Okay! Dan ga ik alleen. En zo schreef ik mezelf, zonder erover na te denken, de volgende ochtend in… En tja, dan komt de gedachte? Hoe ga ik eigenlijk trainen voor die stijging van 1,5km????

De eerste, pijnlijke trailervaringen
Na wat speuren op internet ontdekte ik een hele nieuwe wereld… trailrunning. Dat leek Jeroen ook wel wat! Snel als ik ben, waren de inschrijvingen voor de Vaalserberg Challenge en voor Trail de la Lesse zo geregeld. Wat kwam ik mezelf daar tegen! Het trailen totaal onderschattend dacht ik in Vaals wel alle 4 de lussen, in totaal 42km te kunnen doen en bij Trail de la Lesse de 36km. Wat een vergissing! Veel te fanatiek ging ik van start en al snel kreeg ik last van mijn knieën. Wat voor Vaals halverwege opgeven betekende. Bij la Lesse kwam ik zo’n beetje kruipend, met support van Jeroen en Floyd, over de finish. Ondanks de pijn, voelde het buiten ploeteren in de natuur heerlijk. Opgeven is bovendien geen optie voor deze dame. Verder trainen voor Zwitersland dus.

In La Roche werden we verliefd op het trailen
Onze vakantiebestemming werd de Ardennen en Luxemburg. Er werd gewandeld, gerend, gewandeld, gerend, heuveltje op en heuveltje af. Wat voelden we ons vrij en wat ging het fysiek steeds beter! De 26km van Trail des Fantomes in augustus werden de ultieme test. Vol energie gingen we van start. We bedachten ons ook geen moment bij de eerste grote plassen, erdoor en niet eromheen! Ook mijn benen leken die dag wel geoliede machines. Wat fijn voor Jeroen, kon hij ook eens voluit gaan. Hij was zo uit mijn zicht. Bij de finish viel ik in Jeroen z’n armen en de vreugdetranen stroomden bij ons beiden. Wat een overwinning op mezelf. Ik geloof dat Jeroen ook best trots was :-).

de Jungfrau Marathon
En zo stond ik na deze overwonnen hindernissen, met een cocktail van verschillende emoties en adrenaline, aan de start van de Jungfrau Marathon, die zwaar maar ongelooflijk gaaf was. Wat een imposante bergtoppen. Ik voelde me zo één met de natuur, met alle andere lopers en vrijwilligers. Pijn heb ik geen moment gehad. En wat was het onderweg fijn om te weten dat er bij de finish een groot cadeau op mij stond te wachten, mijn ouders samen met Floyd. Mijn laatste kracht gebruikte ik voor een huppeltje over de finishlijn. Wat een euforie!

Vaals nooit meer uit onze gedachte
Inmiddels hebben we al meerdere trails met erg veel plezier gelopen. De grote uitspatter van dit jaar was de 45km van de Transgrancanaria trail run afgelopen februari. De Xtrails trail run series afgelopen juni in Vaals zullen we echter nooit meer vergeten. Daar viel de beslissing om op reis te gaan. Heel bijzonder om dan met de wintereditie van de Xtrails onze reis te mogen beginnen… Hier heeft Jeroen een mooi blog over geschreven.

 

 

 

Comment