Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
The Journey
Jeroen Detox
Sandra Lensink

maart 7, 2016

Time for a reset

Time flies when you are having fun! Even knipperen met onze ogen en de eerste 3 maanden van onze ‘journey’ zijn geschiedenis. Tot twee weken geleden was het voor ons voornamelijk vakantie. Genoten hebben we! Ook van overdadig eten en drinken. Ontelbare café’s con leche, roomvolle quecho’s, fruitige vino’s en mierzoete pasteleria’s hebben onze tongen gestreeld. Jammie! Ondanks het vele bewegen begonnen er al twee lieve, zachte zwembandjes te groeien.

Wittebroodsweken
De eerste 12 weken voelden als wittebroodsweken. Toch begon er bij beiden ook een dieper gevoel van onrust en onvrede te ontstaan. Dit gevoel spraken we in eerste instantie niet uit naar elkaar. Want zeg nou zelf. We zijn toch ontzettende ‘lucky basterds’ dat we deze reis kunnen maken! Tja, hoe mooi je leven aan de buitenkant ook lijkt. Toch is het belangrijk om altijd naar deze ‘stemmetjes’ te luisteren. Ze zeggen je iets over je innerlijke drive.

On a mission
De ‘stemmetjes’ vertelden ons dat het tijd is om naar het doel van onze reis te kijken. Jeroen houdt met heel zijn hart van coaching, sport en spel. Ik van yoga, running en gezond eten. Dit jaar geven we onszelf alle ruimte om nog verder te groeien in onze passies. Daarmee bouwen we een stevig fundament voor onze droom. En die is? Al reizend workshops en retraites mogen geven om onze ervaringen en inspiratie te delen. Tijd dus voor verdieping in onszelf en ons nieuwe werkende leven.

Wij zijn niet van ‘half werk’
Dé start voor een rigoreuze ‘voorjaarschoonmaak’. Geen uitslapen meer. Daar voelt deze early bird zich niet fit bij. Om half zes de wekker en hup op mijn yogamat. Rise and Shine! Het is een zegen dat ik zelfs yoga kan doen in het gangpad van onze camper. Een uurtje later staat Jeroen ook op een gaat met Floyd naar het rustgevende strand van Guincho om daar Chi Kung te doen. Daarna tijd voor onze detoxshake en ‘moeiteloos jeZELF zijn’ opdracht.

Detox voor een frisse start
Het boek ‘Medical Medium’ bracht ons op het idee voor een detox. Al 12 dagen gaan we ons onbeperkt te buiten aan voornamelijk rauwe groentes en fruit. Wat een feest hé ;-). Jeroen heeft zich voor 2 weken gecomitteerd. Ik voor 4. De afkickverschijnselen zoals humeurig zijn, moe, hoofdpijn, een slap gevoel zijn al voorbij en hebben plaatsgemaakt voor ‘frisse wind’ energie. We zijn ons weer bewust van veel te snel eten. Slecht kauwen. Niet echt proeven. Meer eten dan je nodig hebt. Een banaan? Smaakt nu als een gebakje!

Moeiteloos jeZELF zijn
Ook mentaal, emotioneel en spiritueel gaat de bezem er flink doorheen. De beperkende overtuigingen over hoe het leven eruit hoort te zien. Hoe je je hoort te gedragen. Man! Zo vermoeiend. Vind je ook niet? Ons zitten ze nog in de weg om volledig vrij en blij te leven. Daarom doen we onder andere de 60-daagse online cursus ‘Moeiteloos jeZELF zijn’ van Vera Helleman. Onze ervaringen nu we bij dag 20 zijn? Het is pijnlijk vermoeiend om te ervaren hoe vaak we letterlijk een toneelspel spelen op basis van overtuigingen, angst en zogenaamde kennis. Op momenten dat we het hele spel doorzien lachen we er hartelijk om. Dat werkt bevrijdend.

Sluit je ogen eens even na het lezen van de volgende vraag
Wie ben jij als je alles wat je denkt te (moeten) zijn loslaat? Zet dat je leven op z’n kop?

Yoga in de camper op vakantie

Comment