Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
The Journey
Sandra Lensink

december 15, 2015

Lang leve de schilderstape

Tijdens de rit naar de Ardennen ben ik de chauffeur die ons door Luik manouvreert. Nog onwennig en met gespannen schouders zit ik achter het stuur. Zodra een dame bij het stoplicht begint de wijzen naar onze camper, slaat mijn spanning om in paniek. Ik zie namelijk dat het deurtje wat voor de gasflessen hoort te zitten, open is gegaan. Oh jee, hoe kan ik in dit drukke verkeer met ons ‘bakbeest’ zo snel mogelijk ergens de stoep op? Ik zie het drama van rollende gasflessen het drukke verkeer in al voor me. Bij een afslag naar rechts, zetten we ‘m maar gewoon even stil, er zit niets anders op. Terwijl de auto’s toeteren en langs ons razen, zien wij dat het slot kapot is. Shit!! Wat nu? Gereedschap om het slot te fixen hebben we niet. Maar Jeroen weet raad en pakt zijn gebruikelijke wondermiddel, schilderstape, en plakt daarmee het deurtje dicht. Ik vind het natuurlijk een belachelijke oplossing, maar moet later toegeven. We komen ‘veilig’ in Houffalize aan.

Verplicht zelf knutselen
Omdat het ons niet lukt om het slot zelf te maken, besluiten we op dinsdagochtend te vertrekken voor een korte rit naar Bastogne. Daar gaan we maar liefst 4 garages langs voor hulp, die ontzettend ver te zoeken is. De ene na de andere garage stuurt ons weg zonder zelfs maar te willen kijken. De boodschap wordt ons helder: zelf aan de slag! En wat blijkt, als de druk maar hoog genoeg opgevoerd is, komen de ideeën. Jeroen bedenkt opeens dat hij toch één tang in de bus heeft voor de gastank. En na een uurtje kwaad maken, buigen en wrikken kan de sleutel toch weer in het slot gedraaid worden. Hmmm…. We mogen er toch wat meer op vertrouwen dat we misschien best handig zijn.

Deurtje dicht, nu de gasflessen nog gevuld
Nu we toch zo lekker bezig zijn, gaan we ook maar eens kijken of we zelf onze gasflessen volgetankt krijgen bij een benzinestation. Na zo’n 3 kwartier stoeien met allerlei dopjes, onder argwanend toezicht van het personeel, lukt het ons! Jihaaaa, de 2de overwinning van deze dag, die nu ook aan zijn einde komt. Zo ziet het leven van ‘beginnende camperaars’ er dus uit. Bastogne is gelukkig een gezellig plaatsje. En de goden zijn ons, na alle inspanningen, goed gezind. We spotten een camperplaats midden in het centrum en  besluiten onszelf te trakteren op een biertje en hier te overnachten. Onze touristische route richting Ecolonie zetten we de volgende ochtend voort…

Comment