Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
Yoga

oktober 5, 2018

Kennis maken met Critical Alignment Yoga?

Dagelijks ontmoet ik enthousiaste, hardwerkende mensen die mij vol passie over hun werk vertellen. Tegelijkertijd hoor ik dat bijna iedereen kampt met rug, nek- of schouderklachten. Deze klachten ontstaan door het langdurig in een verkeerde werkhouding zitten en/of door stress, negatieve gedachtepatronen of onverwerkte emoties.

Ons lichaam geeft ons allerlei signalen dat er in ons denken of in de manier waarop we met ons lichaam omgaan iets mag veranderen. Het ongemak of de pijn die we krijgen is een uitnodiging om stil te staan bij jezelf, een uitnodiging naar een dieper bewustzijn. En dan ontstaat de grootste denkfout. Juist voor het allerbelangrijkste, luisteren naar je eigen wijsheid, denken we geen tijd te hebben.

Laten we eens naar een grote inspirator kijken, Steve Jobs. Een innovator en entrepeneur die yoga en meditatie leefde. Hij had al op jonge leeftijd de realisatie dat zijn intuïtie zijn grootste gave was en dat hij de wereld vanuit zijn innerlijk moest bekijken.Voor mij is hij een voorbeeld hoe business en spiritualiteit samensmelten.

Met Critical Alignment Yoga reik ik je de tools en persoonlijke begeleiding aan om naar de signalen van jouw lichaam te luisteren zodat je een hele andere kijk op je klachten krijgt, je klachten verminderen of je weer pijnvrij beweegt. Je ontwikkelt je bewustzijn zodat je meer rust, energie en creativiteit ervaart voor dat wat echt belangrijk is in jouw leven. Kom Critical Alignment Yoga op zondag 2 december van 10.00 tot 13.00 uur ervaren tijdens een kennismakingsworkshop.

Wat is Critical Alignment Yoga?

Tijdens Critical Alignment Yoga ga je door middel van eenvoudige oefeningen op zoek naar de meestal onbewuste spanning die zich in jouw lichaam vastgezet heeft. We onderzoeken hoe het komt dat we deze spanning opgebouwd hebben. Bewustwording van onze patronen is de eerste stap in het doorbreken ervan. Vervolgens werken we aan het opbouwen van kracht, coördinatie en balans.  Critical Alignment zorgt dat je beter op je houding en je stressniveau let tijdens je werk en je leven zodat je adem beter stroomt en je meer energie en concentratie ervaart.

Waarom is Critical Alignment Yoga goed voor je?

Critical Alignment Yoga heeft een positieve werking op je algehele gezondheid en het kunnen omgaan met stress. Je krijgt inzicht in hoe gedachtepatronen je handelen beïnvloeden. De rust die je gaat ervaren levert een positieve bijdrage aan je zenuw- en spijsverteringsstelsel en je immuunsysteem. Goede alignment staat voor een lichaam dat vrij van spanningen beweegt. Door je lichaam de juiste alignment (ofwel balans) terug te geven, krijg je vanuit ontspanning meer energie, ruimte, lenigheid en kracht. Lichaam en geest komen in balans.

Wat bereik je met Critical Alignment Yoga?

  • bewust worden en doorbreken van de invloed van negatieve gedachtes & stress op jouw lichaam
  • ontwikkeling van een betere ademhaling waardoor je meer energie krijgt
  • verhelpen of voorkomen van rug, nek- en schouderklachten
  • meer aandacht en concentratie
  • meer creativiteit en levensenergie
  • een dieper bewustzijnsniveau

Past Critical Alignment Yoga bij mij?

Deze vorm van yoga is een goed onderbouwde vorm vanuit het kijken naar de oorspronkelijke structuur van ons lichaam. De deelnemers variëren in leeftijd en er zijn zowel mannen als vrouwen in mijn lessen en workshops.

  •  Naast vrouwen, ervaren ook mannen deze vorm van yoga als zeer prettig
  • Het is niet prestatiegericht
  • En vereist geen lenigheid

Wie is de docent?

Ik ben Sandra Lensink. Twaalf jaar geleden kon ik zelf van de één op de andere dag mijn werkzaamheden als marketeer niet meer uitvoeren. Ik zat ‘opeens’ met een burn-out thuis nadat ik al jaren alle signalen van mijn lichaam genegeerd had. Op dat moment kwam ik voor het eerst op een yogamat te staan. Tijdens de lessen Critical Alignment Yoga ervoer ik hoeveel onbewuste spanning ik had opgeslagen in mijn lichaam. Door de oefeningen kwam ik weer in contact met mezelf. Mijn aandacht richten op mijn ademhaling werd letterlijk een verademing. Na de les voelde ik rust en stilte in mijn hoofd. Critical Alignment Yoga maakt mij vitaal, veerkrachtig en in balans. Wil je meer over mij weten. Kijk op mijn persoonlijke pagina.

Kennismakingsworkshop

Op zondagochtend 2 december van 10.00 tot 13.00 uur geef ik een kennismakingsworkshop Critical Alignment Yoga.
Tijdens deze workshop neem ik je in een heel rustig tempo mee in de grondbeginselen van Criticial Alignment. Je krijgt direct hands-on oefeningen die je in je dagelijks leven kan toepassen. De workshop is geschikt voor iedereen.

Waar wordt de kennismakingsworkshop gegeven?

Het adres is: Plan B / Studio 19, Hurkestraat 19 Eindhoven.
Een uitvoerige routebeschrijving ontvang je na aanmelding.

Kosten

Voor de 3 uur durende workshops inclusief koffie thee vraag ik een bijdrage van € 35,=.

Heb je nog vragen of wil jij je aanmelden?

Je kunt me bellen of whatsappen op 06 – 270 95 274. Mailen kan naar sandra@letsbundl.com

Comment