Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
Avatar

juni 2, 2016

Hardlopen en yoga

Hardlopen of trail running en yoga

Waarom zijn hardlopen en yoga een goede combi?

Het doel van hardlopen is vaak fysieke en mentale ontspanning, verbeteren van je conditie en je prestaties. Als je eenmaal in de flow van hardlopen zit, weet je hoe heerlijk deze sport is. Niets is lekkerder dan hardlopen op een zondagochtend bij de opkomende zon in de bossen. Of na een drukke werkdag alle stress er af te rennen. Ons enthousiasme zorgt er vaak voor dat we te veel, te snel lopen of te weinig letten op hardloop techniek. De kans op een blessure wordt dan helaas groot. Pijn aan de knieën, voeten of heupen zijn veel voorkomende klachten. Dit komt doordat hardlopen (of trail running) veel impact heeft op je lichaam en je gewrichten.

Door hardlopen te combineren met critical alignment yoga werk je aan je souplesse, ademhaling en kracht. Deze vorm van yoga verbetert de inzet van je “core” aanzienlijk. De “core” staat voor een goede samenwerking tussen je onderrug, middenrif, bekkenbodem en dwarse buikspier. Als deze lichaamsonderdelen goed samenwerken en zich een geheel vormen kan je onderrug vrij bewegen. Hierdoor wordt hardlopen een opeenvolging van vloeiende bewegingen. Deze vloeiende hardloop bewegingen zorgen uiteindelijk voor veel meer hardloopplezier, verminderde belasting van je bekken, knieën, enkels en onderrug.

Kortom:
Hardlopen verbetert je conditie en versterkt je lichaam en yoga voorkomt spierpijn, blessures en verbetert je ademhaling.

Zelf aan de slag met hardlopen (of trail running)? Doe mee met een van onze trail running vakanties in Europa.

Comment