Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
Golf
Jeroen Jonk

december 16, 2015

Golf als metafoor voor het leven

Ik zie het golfspel als ‘de metafoor voor het leven’. Spelenderwijs help ik je inzicht geven in je karakter, gekoppeld aan archetypes. Ook kijken we aan de hand van de 18 holes naar je levenslijn.

Mijn inspiratoren
Er zijn tal van inspiratoren die mij geholpen hebben in mijn eigen ontwikkeling op deze weg. Vanaf het eerste moment natuurlijk mijn vader, als motivator en inspirator. De laatste jaren ook Frits Philips Jr. als mentor, collega en coach. Andere collega-coaches waar ik veel van geleerd heb zijn: Rudi Francken van Birdie Leadership, Reinoud Eleveld van Iron Shirt of golf, Roel Timmermans en Bert Verstraten. Boeken die een impact op mij hadden zijn: ‘The Inner game’ van Timothy Gallwey en ‘Kagami Golf’ van Sue Crowcroft.

Bij golf als ‘karaktervormer’ kijken we welke archetypes bij jouw passen:
– Welk archetype komt bij welke balpositie naar voren?
– Hoe vertaal jij deze posities en archetypes naar je dagelijkse leven?
– Wanneer sta jij in je oerkracht?
– Wat zijn je valkuilen?
– Herken jij je bewuste en minder bewuste (spier) spanning?
– Hoe ga je om met tegenslagen? Weet je concentratie vast te houden?
– Weet je te ontspannen op het juiste moment?
– Hoe maak je verbinding met jezelf en je flight/team genoten?

Golf als ‘levenslijn’
Daarnaast zie ik  ‘de 18 holes’ als een verkorte versie van je levenslijn. Op hole 1 wordt je geboren en op 18 begin je aan je laatste levensfase. We praten al spelende over:
– Op welke hole sta je nu?
– Hoe kijk je naar de al gespeelde holes?
– Hoe ben je om gegaan met succes, met tegenslagen en het verlies van ballen?
– Hoe wil je de komende holes spelen?
– Blijf je doen wat je altijd deed? Of ben je in staat patronen te doorbreken?
– Ben jij zelf in de lead om jouw levens(golf)spel te spelen?
Ik nodig je graag uit om spelenderwijs jouw antwoorden op al deze vragen te ontdekken.

Wat mij beweegt?
Ik wil bij mijzelf en bij anderen een speelruimte te ontwikkelen waarin ontspanning en plezier vanzelf tot ons beste spel leiden. Bij dit spel ben ik graag jouw caddy. Tijdens onze reis neem ik je al schrijvend mee in al mijn ontwikkelingen. En kijk af en toe ook eens bij Innergame of events. Wellicht zit er een event bij wat je aanspreekt!

Comment