Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
Yoga
Sandra Lensink

februari 17, 2016

From willpower to still power

Isla Christina was afgelopen week onze woonplaats. In eerste instantie niet de meest inspirerende plek om in de winter te zijn. Het strand, de dorpjes, de huizen, alles! straalde verlatenheid uit. Deze omgeving bracht mij de boodschap om eens helemaal ‘uit’ te schakelen. Geen gebel, geen mail, geen hardloopschoenen, geen fototoestel… rust.

Mijn eerste chi kung ervaring
Vorig jaar zomer kwam Jeroen na een week Iron shirt of Golf van Reinoud Eleveld, die op een taostische manier naar golf kijkt, helemaal begeisterd thuis. Wat heerlijk dat Jeroen op ‘onze route’ weer een week mee kon doen. Ontzettend dankbaar ben ik voor de uitnodiging om ‘s-ochtends de chi kungs te ervaren en ’s-avonds de lezingen bij te wonen.

I-kracht
De ochtendsessies startten iedere dag met het activeren van onze I-kracht. I-kracht is een licht meditatieve staat, een zachte kracht. De tegenhanger van de, mij wel bekende, wilskracht. Het activeren van deze kracht zorgde voor een heuse WOW ervaring, zoals Tim Freke het zegt. Tegelijkertijd volledige stilte, rust en ruimte ervaren als een enorme, oneindige energiestroom….. I was impressed. Het concept ‘loslaten van wilskracht’ bespreekt mijn yogaleraar Gert van Leeuwen zo’n beetje in al zijn lessen. Verstandelijk kon ik dat concept wel begrijpen. Nu heb ik pas gevoeld wat het betekent om niet meer te streven. Volledig opgaan in dat wat je aan het doen bent….

Zelf ervaren!
Wat gaaf dat Reinoud de oefening online heeft staan. Zo kunnen we allemaal oefenen met de I-kracht. Iedereen die ademt, kan deze eenvoudige oefening doen. Tijdsbesteding? 4 hele minuten. Daarna kun je het op ieder moment van de dag weer ‘oproepen’. Bij het doen van de afwas, bij een wandeling, op je werk, verzin het maar. Voor mij is deze oefening het zoveelste bewijs dat lifechanging ervaringen schuilgaan in eenvoud. Niet in ‘hocus locus’. Je hoeft er geen golfer, yogi, goeroe of wat dan ook voor te zijn. Slechts nieuwsgierig.

Met beide benen op de grond
Oefen zonder verwachtingen en overtuigingen. Ook als je de eerste keer of keren niets voelt. Met een open blik, nieuwsgierig en verwonderd, gaat het vanzelf komen. Heb je een mooie ervaring? Blijf dan ook vooral blanco. Laat je ego niet met je aan de haal gaan. Met mijn hoofd in de wolken verwachtte ik na deze ervaring meer. Gelukkig werd ik snel weer met beide benen op de grond gezet :-). Life is about experiencing the ups and the downs.

Comment