Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
The Journey
Yoga en Katharen
Sandra Lensink

december 30, 2015

De Liefde

Na ons drie dagen als wandelende katharenpelgrims gedragen te hebben, werden we afgelopen zondag hartelijk ontvangen door Elleke en Pieter op La Borde Blanque. Met nog 10 andere, lieve mensen doen we mee aan de oud&nieuw yogaretreat. Tussen de fijne, rustgevende yogasessies door is er veel vrije tijd. Genoeg tijd om te schrijven in de statige bibliotheek hier. Ik wilde jullie vertellen over onze wandeluitdagingen naar de katharen Peyrepertuse, Queribus, Puivert en Puilarens. Over het dwalen in de verlaten kastelen omdat het kerst is. Over onze picknicks en de kampvuren ’s-avonds. Over het prachtige schijnen van de volle maan. Over het toepasselijke volle maan thema ‘de deur naar een nieuw begin’. En last but not least… over de allergoedkoopste en tegelijkertijd de meest rijke kerst ooit.

Yoga Sessie en de Katharen

In het ‘nu’
De teksten willen dit keer echter niet uit mijn vingers vloeien.
Het leven in onze ‘nieuwe familie voor één week’ brengen mij helemaal naar het nu. Naar het volledig aanwezig zijn bij de yoga- & meditatielessen. Bij het heerlijke eten, het fijne gezelschap en de intense gesprekken bij de grote open haard.

Katharen Yoga

De liefde
Woorden zijn ook helemaal niet nodig voor onze katharenroute. De indrukwekkende sfeer van de foto’s zegt genoeg over onze ervaringen. De spirituele boodschap van de katharen raakt ons in het hart. De boodschap van ‘de liefde’ en dat er in ons allemaal een goddelijke sprank huist. We hoeven onszelf er alleen maar aan te ‘her-inneren’. Allerlei vormen van angst staan ons hierbij helaas in de weg. Deze angst om voor de volle 100% open te staan voor het leven en de liefde ervaar ik zelf ook nog door meerdere gebeurtenissen in mijn leven. Ik merk dat ik deze week alle ruimte krijg om weer volledig vanuit mijn hart te gaan leven… En precies dat, de liefde, wensen wij iedereen van harte toe voor 2016.

Katharen Yoga Ruine

 

 

Comment