Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
The Journey
Sandra Lensink

december 9, 2015

Brood bakken in de camper

Gezond en lekker koken, daar kan ik helemaal mijn ei in kwijt.
Een grote wens was dan ook om ‘aan boord’ een oven te hebben. En dan niet zo’n pietepeuterige zoals je in veel campers ziet, waar je maar net broodjes in warm kunt maken. Nee, ik wil onderweg kunnen genieten van de geur en de smaak van allerlei heerlijke baksels en ovenschotels.

Dank je wel lieve Pap
Gelukkig heb ik een hele handige en lieve vader. Naast allerlei andere klussen om van onze camper een gezellig huis te maken, heeft hij ook alle moeite gedaan om een gasoven in te bouwen. En zo kon ik vandaag dus alweer mijn tweede lekkere, gezonde brood bakken! Ik deel het recept graag met jullie. Het is trouwens ook een echt deelrecept. Ik heb het gekregen van mijn lieve vriendin, Rianne. Zij heeft het weer gekregen van haar schoonzus, Lily. En ik heb het brood en het recept al heel veel gedeeld…. Nu dus ook hier.

Ingrediënten:
– 270 gram zonneboempitten
– 180 gram gebroken of heel lijnzaad
– 130 gram kleingemaakte noten (kan eventueel ook zonder. Als ik lui ben, zitten ze er bij mij niet in)
– 290 gram havervlokken
– 4 eetlepels chiazaadjes
– 8 eetlepels psyllium husk vezels (als je deze niet hebt, kun je ook de chiazaden verdubbelen, maar dan heb je uiteraard niet de goede werking van deze vezels op je darmen)
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels honing
– 6 eetlepels kokos olie (eventueel laten smelten zodat het beter mengbaar is)
– 700 ml water

Bereiden:
Alles in een grote schaal doen en goed mengen.
Daarna in een bakvorm die ingevet is met kokosolie en minimaal 2 uur laten staan. Ik bereid het brood meestal ‘s-avonds voor en zet het brood dan de volgende ochtend in een voorverwarmde oven op 175 graden. Eerst 20 minuten bakken in de vorm. Dan het brood uit de vorm halen en nog zo’n 30 á 40 minuten afbakken op een bakplaat. Het brood is goed als het wat hol klinkt als je er op klopt. Zoals je ziet doe ik het brood in een taartvorm. Dat komt omdat het dan beter in mijn nieuwe oven past. Je kunt het brood natuurlijk ook in een cakevorm doen. Laat het brood even afkoelen voordat je het gaat snijden. Geniet vervolgens van ieder sneetje.

Eet smakelijk!

Comment