Bundl - A journey worth sharing

Menu Close menu
Read in English
Meeting People
Sandra Lensink

februari 2, 2016

Beautiful connections

Onze journey staat bol van de ontmoetingen met mensen van allerlei pluimage. Mensen waarbij we ons hart konden luchten. Een traan mochten laten. Die ons letterlijk of figuurlijk de weg hebben gewezen. Waar we ‘tot buikpijn toe’ mee hebben gelachen. Waar we mee gefilosofeerd hebben over het leven. Of waar we ‘zomaar’ even mee hebben gechit-chat tijdens de afwas.

De yogi’s
Zo waren er Elleke en Pieter die met het starten van een retraitecentrum op La Borde Blanque hun droom tot leven zagen komen. Alle levensverhalen van de mede-yogi’s waren even uniek en inspirerend. Vitale Meggy van zeventig! bewonderde ik nog het meest. Een half jaar geleden verloor zij haar man na een lang ziekbed. De gezamenlijke droom om in Feng shui huis in Barcelona te wonen, maakt ze nu in haar eentje waar.

De wegwijzers
Zo was er de onbekende (lekker uitziende :-)) trailrunner die ons letterlijk redde uit de smerig stinkende voorstad van Madrid. Hij leidde ons de weg naar het moderne, ruime parque lineal richting binnenstad. Ook Federico behoedde ons in Lanjaron voor het kiezen van het verkeerd pad. Zijn levensverhaal en een cursus ‘Spaans voor beginners’ kregen we er gratis bij. Talloze reistips die onze route bepaald hebben, kregen we van al onze medereizigers.

De inspiratoren
Zo waren er de Israëlische psychologen Shai en Lotem die na een stedentripje Madrid hun leven radicaal omgooiden. Dat resulteerde in hun eigen vegetarische restaurant ‘La Hummuseria’. Eten om je vingers bij af te likken! Voor altijd in ons hart zijn Marianne en David met hun wijze levenservaringen en rustgevende manier van het in leven staan. De rijkheid van leven in een community, onthaasten en zorg voor de natuur kregen we mee van de Ecolonie-bewoners.

De trailrunners
Zo waren er alle ‘trailrunfanaten’ in Houfallize die ons aangespoord hebben tot grotere hoogten. Degene die ons aanspoorde tot het durven maken van meer snelheid op rotsachtige bergweggetjes was de überfitte 65-jarige Paul van trailrunspain. Na een mail van ons nam hij spontaan 2 dagen de tijd om de bergen rondom Loja met ons te bestijgen, samen met zijn hond Ratata en zwerfhond Chucky.

De chauffeurs
Zo waren er de chauffeurs die Jeroen van Malaga naar Orgiva brachten na een weekje Nederland. ‘De stoere’ gaf plankgas om te laten zien dat zijn sjabbie auto 170km per uur kon. Jeroen hield zijn adem in. Van praten kwam het nauwelijks. Met ‘de Deep Purple fan’ was het vooral meezingen met ‘Child in time’. Al pratende over het vrije leven in Orgiva, bracht een roedel van twee jonge dames en drie honden, Jeroen uiteindelijk thuis in een auto waarvan de remmen nauwelijks werkten.

Welke originele vraag stel jij?
Hoe enthousiast we over iedere ontmoeting ook waren, schrijven erover bleek nog niet zo makkelijk. Daarom zijn wij op zoek naar een paar originele vragen om snel tot de kern van iemands levensverhaal en wijsheid te komen. Deze inspiratie kunnen wij dan makkelijker delen. Wij denken aan maximaal 3 vragen…. Welke vraag/vragen zou jij stellen? Laat het ons weten. Alle suggesties zijn meer dan welkom! Alvast bedankt voor het meedenken.

travel europe

 

Comment